LS&R 1999

Octrooispecialist András Kupecz start als partner bij Pinsent Masons

Het multinationale advocatenkantoor Pinsent Masons heeft András Kupecz als partner benoemd in het Europese life sciences team. András is de vierde partner van het kantoor in Nederland en is gespecialiseerd in octrooizaken. Hij adviseert cliënten in de life sciences sector en treedt regelmatig op in octrooigeschillen die spelen in meerdere jurisdicties.
Gezien de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Unified Patent Court (UPC), is András’ benoeming van groot belang om ervoor te zorgen dat het kantoor in een goede positie verkeert om zijn cliënten te adviseren over de gevolgen hiervan en hen bij te staan in hun eerste zaken.

Samen met life sciences partner Machteld Hiemstra (benoemd in juni) en de onlangs aangestelde senior associate Stephanie de Beer (Amerikaans octrooigemachtigde en doctor in de medische chemie), zal de gecombineerde expertise van het team het kantoor in staat stellen cliënten bij te staan in octrooiprocedures voor de Nederlandse rechter, het EOB en het UPC.

Met een achtergrond in de moleculaire biologie voegt András zich bij een full-service team waarin velen relevante wetenschappelijke kwalificaties en diploma's hebben, waaronder in de genetica, medische chemie, biologie en biochemie - een bewijs van de diepgaande sectorfocus van het kantoor.